Reiki

Käsi keltaisessa valonhohteessa

Reiki on japania ja tarkoitta universaalia elämänenergiaa. Reikihoito on keino tasapainottaa energian virtaamista kehossa ja se tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tarjoan inklusiivista, turvallista reikiä sekä lähinä Söderkullassa Sipoossa että etänä. Hoidan myös eläimiä Söderkullan alueella.

Hoitohinnasto (sis. alv 24 %):
Lähireiki: 60 min, 50 €
Etäreiki: 30 min, 25 €
Reiki eläimille: 2-30 min, alk. 25 €
Sarjahoito: lähireiki 3×60 min yht. 140 € (norm. 150 €) ja etäreiki 3×30 min yht. 70 € (norm. 75 €)

Erilaisia energiahoitomuotoja on tunnettu jo ihmiskunnan varhaisista ajoista lähtien. Reikin kehitti 1920-luvulla Japanissa Mikao Usui (1865–1926), ja se levisi länsimaihin 1970-luvun kuluessa Usuin seuraajien, erityisesti Hawayo Takatan (1900–1980) ansiosta. Suomeen reiki alkoi juurtua 1980-luvun puolivälissä alkujaan ruotsalaissyntyisen Wanja Twanin työn tuloksena. Usui Reiki Ryoho ry:n mukaan Suomessa on nykyään kymmeniätuhansia reikin harjoittajia.

Reiki on hoitomuoto ja henkisen kehityksen tie, joka perustuu ajatukselle ihmisestä energeettisenä olentona. Reikihoidon uskotaan tasapainottavan energiavirtausta. Sillä on usein suotuisia vaikutuksia rentoutumiseen, kivunlievitykseen ja se edistää paranemista ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Tutkijat yhdistävät reikin toimintaperiaatteet osin kvanttifysiikkaan. Reikiä tutkitaan yhä enemmän, muun muassa Centre for Reiki Research -tutkimuskeskuksessa. Suomessa reikistä on kirjoittanut fysiikan tohtori Johanna Blomqvist, jonka teokseen Kvanttifysiikasta energiahoitoihin (Viisas elämä, 2019) suosittelen lämpimästi tutustumaan.

Reikihoidossa koulutettu hoitaja välittää universaalia elämänenergiaa käsiensä kautta hoidettavaan, joko koskettamalla tai pitämällä käsiään muutaman sentin päässä tai etätoteutuksena. Hoidettavia alueita on yhteensä 12 kappaletta ja ne sijoittuvat intialaisen perinteen chakra-energiakeskuksia vastaaviin kohtiin ympäri kehoa. Lähireikissä hoidettava voi maata vaatteet päällä hoitopöydällä tai istua tuolissa. Itse hoito kestää 30–60 minuuttia, minkä lisäksi kannattaa varata aikaa puoli tuntia alkukeskusteluun ja antaa itselle aikaa myös hoidon jälkeen.

Reiki toimii useimmille yhtä hyvin niin livenä kuin etälähetyksenä. Etäreikissä saat vastaanottaa hoidon sinulle mieluisassa paikassa, kuten sinulle parhaiten sopii. Asetu hoidon ajaksi mukavaa asentoon sohvalle tai sängylle ja rentoudu. Saat lyhyen palautteen hoidosta sähköpostiisi saman päivän aikana. Ensimmäisen varauksesi yhteydessä lähetä sähköpostilla osoitteeseen info@rosemaripeake.fi itsestäsi edestä päin otettu kuva sekä mahdollinen toive erityisestä kehonosasta, ongelmasta tai aihepiiristä, johon toivot hoitoa.

Runsas juominen hoidon jälkeen on suositeltavaa. Reikihoito voi nostaa tunteita pintaan tai tuottaa fyysisiä tuntemuksia, joita kutsutaan puhdistusreaktioksi. Alkuun olisikin hyvä käydä hoidossa kolme kertaa noin viikon sisällä reaktioiden tasaamiseksi. Kuitenkin yksikin kerta reikiä on parempi kuin ei ollenkaan. Voit varata ensin yhden ajan ja katsotaan yhdessä seuraavat ajat. Sarja-alennus: lähireiki 3×60 min yht. 140 € (norm. 150 €) ja etäreiki 3×30 min yht. 70 € (norm. 75 €).

Oma reikitieni käynnistyi koettuani uupumuksen. Olin jo aiemmin harjoittanut kymmenen vuoden ajan transsendenttistä meditaatiota, ja keväällä 2021 päätin osallistua Reiki Master Pia Wikströmin Reiki 1 -etäkurssille. Kurssista käynnistyi muutosten tie: intuitioni on vahvistunut huimasti, henkisen puolen pohdinnat ovat aktivoituneet uudella tavalla ja eteeni on tupsahtanut mitä yllättävämpiä asioita. Parannan nykyään reikillä pienet kolotukseni, rentoudun ja vahvistan yhteyttä itseeni. Reikin myötä vahvistui myös kutsumukseni toimia auttamistyössä. Kertasin ykköskurssin Pian kanssa livenä loppuvuodesta 2022. Lokakuussa 2023 suoritin etänä Pian Reiki 2 -kurssin.

Inklusiivinen ja turvallinen reikihoito

Reiki soveltuu kaikenlaisille ihmisille ja kehoille maailmankatsomuksesta riippumatta.

  • Reikiä ja muita energiahoitomuotoja harjoitetaan ympäri maailman. Reiki ei linkity mihinkään uskontoon tai poliittiseen järjestelmään.
  • Ei manipulaatioriskiä: en tee tulkintoja hoidonaikaisista kokemuksistani ilman erillistä pyyntöä. Asiakas voi halutessaan tutustua yleisiin näkemyksiin chakrojen toimintaperiaatteista täällä.
  • Hoitopöydän kantavuus on 250 kg. Huomioithan, että pöytä ei ole sähköinen, eli sille pitää kavuta. Voit aina istua myös tuolissa.
  • Reiki on kehoturvallinen hoitomuoto: asiakas saa olla täysissä pukeissa ja halutessaan peittojen alla eikä kosketus ole välttämätöntä.
  • Otan huomioon aistiherkkyydet ja soitan lähihoidon aikana musiikkia vain jos asiakas haluaa ja vältän tarvittaessa tuoksujen käyttöä.
  • Olen sitoutunut ymmärtämään ja kunnioittamaan erilaisia identiteettejä ja käytän inklusiivista kieltä.
  • Tarjoan reikiä sekä suomeksi, englanniksi ja ranskaksi.

Huomioithan, että vaikeissa mielenterveydenongelmissa kuten psykoosisairauksissa on syytä konsultoida ensin lääkäriä. Reikihoitoa ei voi vastaanottaa alkoholin tai muiden huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena.

Reiki Council UK:n tuottama johdantovideo reikiin.

Vastaanotto

Tarjoan reikihoitoa Söderkullan kartanolla Sipoossa, julkisten kulkuyhteyksien varrella. Hoidan eläimiä Söderkullan alueella.