Ilmoittautuminen auki: LGBTIQA+ ryhmäterapiaa

Edullista sateenkaarevaa harjoitteluryhmäterapiaa etänä/hybridinä loka-joulukuussa 2023! Kohderyhmänä ns. myöhikset, hinta n. 33 €/kerta. Ilmoittautuminen ryhmään on auki nyt!

Ilmoittaudu täällä: https://rosemariepeake.fi/ota-yhteytta/ Kirjoita viestikenttään tiedoksi ”ilmoittautuminen ryhmäterapiaan” sekä tieto, haluatko työstää seksuaalista suuntautumistasi vai sukupuoli-identiteettiäsi vai sekä että. Voit myös mailata tiedot info@rosemariepeake.fi  

Mistä on kysymys? 

 • Ratkaisukeskeinen harjoitteluryhmälyhytterapia ”myöhiksille” on suunnattu seksuaaliseen suuntautumiseensa ja/tai sukupuoli-identiteettiinsä myöhemmin elämässään havahtuneille tai sitä/niitä toteuttamaan lähteneille.  ”Myöhisläisyytensä” saa jokainen ryhmäläinen määritellä itse. 
 •  Ryhmä tarjoaa ajan ja paikan käsitellä omia kokemuksia ja elämäntilannetta turvallisessa ja myönteisessä ilmapiirissä vertaisuutta hyödyntäen. Keskustelut ovat 100% luottamuksellisia, sillä poikkeuksella, että terapeutti eli minä saatan nostaa joitain teemoja esiin työnohjauksessani mutta asiakkaat 100% anonymisoiden ja yksityiskohtia paljastamatta. 
 • Vaikka pääpaino on kokemusten ja tunteiden purkamisessa, ratkaisukeskeisyys näkyy mm. siinä, että ryhmässä kartoitetaan mm. itselle mieluisan elämän elementtejä ja omia vahvuuksia, asetetaan tavoitteet ryhmätoiminnalle ja tutkitaan omaa elämänkulkua ryhmän teeman näkökulmasta. Tapaamisten välillä työskennellään itsenäisesti erilaisten lyhyehköjen tehtävien parissa. 
 • Työskentelyssä asiantuntijoina toimivat ryhmäläiset ja heidän tarpeensa määrittelevät loppuviimeksi työskentelyn suunnan. Terapeutin, eli minun, roolini on taata turvallisemman tilan periaatteiden ja toisia kunnioittavan ilmapiirin toteutuminen sekä ohjata keskustelua kevyesti ratkaisukeskeisyyden hengessä. 
 • Rakenne, tavoitteellinen työskentely yhdessä tapaamisiin sitoutuneiden ryhmäläisten kanssa, 100% luottamuksellinen tila ja ilmapiiri sekä terapeutin vastuu erottavat ryhmäterapian vapaamuotoisemmista vertaistukitapaamisista. 
 • Ryhmäterapia on tutkimuksissa erittäin toimivaksi todettu terapiamuoto, ja tarjoamani terapia sopii parhaiten lieviin mielenterveyshaasteisiin ja elämänkriiseihin, jotka eivät ole vakavasti, esim. sairaalahoitoa vaativalla tavalla kriisiytyneet. Ryhmäterapia on myös kustannustehokas terapiamuoto ja maksaa tyypillisesti n. kolmasosan yksilökäyntien hinnasta.
 • Huom! Kyseessä ei ole ryhmäpsykoterapia, jota saa tarjota vain laillistettu, Valviran valvoma terveydenhuollon ammattilainen psykoterapeutti-nimikkeen turvin. Ks. vastuullisuudesta lisätietoja alempana esittelyni yhteydessä.

Toteutustapa:

Etä tai hybridi, osallistujien mahdollisuuksista riippuen ensimmäinen kerta mahdollisesti livenä Helsingissä. Ryhmä toteutuu, jos osallistujia on vähintään 3. Maksimi osallistujamäärä on 8. Kieli näillä näkymin suomi.

Ajankohta

 • Maanantai-iltaisin klo 18-19.30, sis. tauko 5-10 min (poikkeuksena mahdollisesti eka ja vika kerta, jotka tarvittaessa 2 h), n. 1-2 viikon välein.
 • Tapaaminen 1: JOKO la 21.10. yhdessä sovittavaan aikaan 1,5-2 h livenä TAI ma 23.10. klo 18-19.30/20 etänä/hybridinä
 • Tapaaminen 2: ma 30.10. klo 18-19.30 etänä/hybridinä
 • Tapaaminen 3: ma 13.11. klo 18-19.30  etänä/hybridinä
 • Tapaaminen 4: ma 27.11. klo 18-19.30 etänä/hybridinä
 • Tapaaminen 5: ma 11.12. klo 18-19.30 etänä/hybridinä
 • Tapaaminen 6: ma 18.12. klo 18-19.30/20 etänä/hybridinä
 • PS.: marraskuu on sateenkaarihistoriakuukausi! Juhlinta tulee näkymään jollain tasolla ryhmätyöskentelyssä 🙂 ks. https://sateenkaarihistoria.fi/tapahtumat-sivu/sateenkaarihistoriakuukausi/

Hinta, maksutavat, peruutukset: 

 • Kuuden tapaamisen kokonaisuus maksaa 200 € (sis. alv 24 %), mikä on noin kolmasosa yksilökäyntien hinnasta harjoittelijataksallani: veloitan normaalisti harjoittelijahinnan 1€/min eli 90 min on 90 € (sis. alv 24%). Normaalisti 6×90 min yksilökäynteinä maksaisi 540 € (sis. alv 24%), nyt hinta siis 200 € eli n. 33 €/kerta. Harjoitteluhintani ovat n. -50% valmistuneen lyhytterapeutin taksasta.
 • Maksutavat ovat joustavat, voit maksaa joko MobilePaylla tai laskulla.
 • Ilmoittautumisen yhteydessä saat laskun, jolla maksat kurssin hinnasta 50 €. Loput 150 € voit maksaa 1-3 osassa ryhmän loppuun mennessä (sovitaan erikseen).
 • Varausmaksu palautetaan, jos osallistuminen peruutetaan vähintään 14 vrk ennen ryhmän alkua. Alle 14 vrk ennen ryhmän alkamista tehty peruutus ei oikeuta varausmaksun palauttamiseen. Jos peruutat osallistumisesi ryhmän alettua, sinulta veloitetaan koko hinta, paitsi jos pystyt hankkimaan tilallesi toisen ”myöhiksen”! 🙂
 • Ryhmän aloitettua esim. sairastumisesta johtuvat yksittäiset poissaolot eivät oikeuta rahojen palauttamiseen, muttkäymättä jääneet kerrat voidaan korvata yksilötapaamisilla terapeutin kanssa (toteutetaan joko loppuvuodesta 2023 tai alkuvuodesta 2024, yksi väliin jäänyt ryhmäkerta = 30 min yksilötapaaminen).
 • Jos ryhmä peruuntuu esim. liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi, se pyritään ensisijaisesti siirtämään toiseen ajankohtaan ja toissijaisesti maksu hyvitetään täysimääräisesti osallistujille. 

Terapeutista eli minusta: 

 • Identifioidun cis-sukupuoliseksi queeriksi neurokirjolaiseksi ja havahduin seksuaaliseen identiteettiini heteroelämän keskellä 13 vuotta sitten. Kokemus oli niin mullistava, että perustimme v. 2015 yhdessä seksuaaliterapeutti Outi Santavuoren kanssa vertaistukiryhmän kaltaisillemme Facebookin nimellä Projekti Q. Silloin tuntui, että olemme ihan näkymättömiä sateenkaariskenessä ja että meillä on ihan omanlaisiamme haasteita, joista olisi hyvä puhua samaa kokeneiden kanssa. 2019 toimitimme yhdessä kirjan ”Entiset Heterot” (Atena), johon kokosimme kattauksen ”myöhisten” kertomuksia ja aloitimme viralliset live-tapaamiset ensin Helsingissä. Nykyään tapaamisia on useammassa kaupungissa. 
 • Vertaistukiryhmän perustaminen toimi minulle alkusysäyksenä hakeutua terapiatyön pariin, ja aloitin vihdoin joulukuussa 2022 ratkaisukeskeisen lyhytterapian opinnot Helsingin Psykoterapiainstituutissa suoritettuani ensin 30 op psykologiaa Jyväskylän Avoimessa yliopistossa. Valmistun 06/2024 ja minulla on takana yli 50 tuntia asiakasharjoittelua (n. puolet vaaditusta). Tämä ryhmä toteutuu osana harjoitteluani.
 • Pohjakoulutukseltani olen vähemmistöhistoriaan erikoistunut filosofian tohtori (väittelin v. 2015 Helsingin yliopistolla) ja työskentelen parhaillani Tampereen yliopistolla sateenkaarihistoriallisten aiheiden parissa postdocina. 
 • Tutkijataustani myötä vastuullisuus ja korkeat eettiset standardit ohjaavat työtäni myös lyhytterapeuttiharjoittelijana. Vastuullisuuteen kuuluu mm. tunnistaa ammattitaitoni rajat, ja ohjaan intensiivisempää psykoterapiaa tai lääkäripalveluja tarvitsevat eteenpäin. 
 • Olen Lyhytterapeuttiyhdistys ry:n opiskelijajäsen, jonka kelpoisuuden yhdistyksen hallitus on tutkinut ja hyväksynyt. 
 • Työskentelyssäni keskeisiä arvoja ovat inklusiivisuus, asiakaskeskeisyys, vastuullisuus ja empaattisuus. Pyrin aktiivisesti poistamaan esteitä palveluitteni käyttämisen tieltä sekä dekolonisoimaan terapiatilaa ja -käytänteitä mm. avaamalla tarjoamieni harjoitteiden ja näkökulmien kontekstia ja tavoitetta. 
 • Sinulla on asiakkaanani turvanasi kuluttajansuoja: https://www.kkv.fi/
 • Lisää minusta, palveluistani ja yksilöterapia-asiakkaitteni kokemuksista:  rosemariepeake.fi

Jäikö jokin vielä askarruttamaan? Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin, laita mailia osoitteeseen info@rosemariepeake.fi. Soitan myös mielelläni sinulle, sovitaan aika mailitse.

Ilmoittaudu täällä: https://rosemariepeake.fi/ota-yhteytta/ Kirjoita viestikenttään tiedoksi ”ilmoittautuminen ryhmäterapiaan” sekä tieto, haluatko työstää seksuaalista suuntautumistasi vai sukupuoli-identiteettiäsi vai sekä että. Voit myös mailata tiedot info@rosemariepeake.fi